top of page
  • Writer's pictureKöztes Átmenetek

Irány Siófok!

Jobban mondva, helló újra Siófok, hiszen a kiállítást eredetileg tavasszal, március közepétől május végéig szerettük volna működtetni a Balaton partján. Az ismert okok miatt ezt el kellett halasztanunk (fun fact: március 16-án indultunk volna egy ünnepélyes megnyitóval, azon a napon amikor az iskolákat bezárták). Most azonban úgy tűnik, hogy bár a korona nem múlt el, de az erről való gondolkodásunk, a hozzáállásunk átalakult. Szeptembertől újra kinyitnak az iskolák és ha nem is teljesen a megszokott formában, de újraindul az iskolai élet és ezzel a kiállítás is.


Szeptember 1. és október 31. között tehát újra várjuk a látogatókat, elsősorban a diákokat, de a szülőket, pedagógusokat és szakmabelieket is. A program egyik fontos célja a hiteles tájékoztatás, az érzékenyítés mellett a témafelvetés, a tematizálás is. Azt szeretnénk ha a Kiállítás nem csak egy egyszeri, másfél órás élmény lenne a gyerekeknek, ezzel talán kicsit "ki is pipálva" a prevenciós kötelezettséget. Abban hiszünk, hogy ez a program akkor igazán hatásos, ha a minél többféle szereplő, szint vesz részt a munkában. Ha a droghasználat, függőségek témaköréket át tudjuk beszélni a gyerekekkel és a velük foglalkozó felnőttekkel is, ezzel elindítva, erősítve az erről a komplex témáról való hosszútávú közös gondolkodást. Mi a csapatmunkában hiszünk és ennek szellemében fogunk Siófokon is dolgozni a következő két hónapban :)


A kiállítás a szokott módon előzetes bejelentkezés után, szervezett 10-15 fős csoportokban látogatható, a program 90 perces és minden résztvevőnek díjmentes.


Helyszín: Siófok, Sió u. 2 (az MKB székház fölött, a Flört mellett)

Jelentkezés: 06703100081 (Varga Dániel)




bottom of page