top of page
  • Writer's pictureKöztes Átmenetek

Rólunk írt a siófoki Baross SZC!

Igazán jóleső érzés ilyen remek összefogalót, beszámolót kapni egy iskolától a kiállításban résztvevő csoporjaikról! Köszönjük, a Baross Gábor SZC-nek, hogy ilyen sok osztályt bevontak a programba. Mindegyik csoportot nagyon élveztük, sok jó beszélgetés, együtt gondolkodás és őszinte pillanat volt az együtt töltött hosszú órákban.

És egyúttal mi is hadd köszönjük meg Szabó Rózsa, siófoki iskolai szociális segítőnek, hogy ennyire szuperül vitte a hátán a szervezési feladatok dandárját!

Reméljük még találkozunk kedves siófoki partnereink


K:OZTES Köztes Átmenetek - a drog című interaktív vándorkiállításon jártunk

Szeptember és október hónapban tanítványaink – a Köztes Átmenetek NKft. és a Drog-Stop Egyesület jóvoltából, a siófoki KEF támogatásával – hazánk első interaktív, iskolásoknak szóló drogprevenciós vándorkiállítását tekinthették meg a Sió utcai ideiglenes bemutatóhelyen.

A 9/A, 9/D, 9/C, 9/G osztályaink két-két csoporttal, a 10/G osztályunk és a műhelyiskolásaink egy csoporttal látogattak el a szakképzett prevenciós szakemberek vezetésével megtartott programra. A tanítványaink által rendkívül hasznosnak, érdekesnek, informatívnak, nekik szólónak tartott, egyedi térben rendezett előadásokon diákjaink a csoportvezető segítségével beszélték át a droghasználat, tudatmódosítás soktényezős, komplex jelenségét, feltárták a szerhasználat okait, megvizsgálták az egyén és a közösség szerepét, valamint megismerhették a szerek rövid és hosszú távú romboló hatását és a függő emberek világát.

A vándorkiállítás megtekintésének lehetősége mellett a Köztes Átmenetek szakmai stábja osztálytermi változatban is elérhetővé tette számunkra a drogprevenciós programot. Ennek köszönhetően október 5-én és 6-án középiskolánkba látogattak, ahol a 9/B, 9/F, 10/A, 10/B, 10/C és 11/B osztályainknak a kiállítás vizuális elemeit digitális formában bemutatva tartottak irányított beszélgetésekre épülő csoportfoglalkozásokat.

Köszönetünket fejezzük ki a Köztes Átmenetek NKft-nek, különösen Varga Dániel szakmai vezetőnek azért, hogy maximálisan együttműködve, a helyzetet empatikusan kezelve mutatták be a tartalmában és megjelenésében is rendhagyó drogprevenciós programot fiataljainknak!

Ezúton köszönjük meg oktatói testületünk tagjának, Szabó Rózsa Éva iskolai szociális segítőnek az áldozatos munkáját, aki a teljes projekt megszervezésében és lebonyolításában is nagy segítséget nyújtott az osztályfőnököknek!

bottom of page